Elektrosmog

26.08.2014 18:15

V posledních desetiletích vedla technizace našeho života k nesmírnému nárůstu technicky vytvořených elektromagnetických polí, a zapříčinila tak elektromagnetické znečištění životního prostředí. Každý z nás je neustále vystavován zatížení plynoucímu z umělého elektromagnetického záření, které je milionkrát intenzivnější než mimořádně jemné tělem vytvářené elektrické a magnetické proudy a signály, s nimiž pracuje náš mozek a nervový systém.

Jaké jsou zdroje elektrosmogu?

- vojenské satelity

- vedení vysokého napětí

- transformátory

- elektrické přístroje a zařízení v domácnostech

- běžná elektroinstalace

- mikrovlnné trouby

- akumulační kamna

-zásobníky teplé vody

-elektrické přikrývky

- domácí elektrické přístroje

- kuchyňské strojky

- televize, počítače

- rádiový provoz

- výkonné vysílače

-radioamatérský provoz

- mobilní bezdrátová komunikace

- radarová zařízení

 

Jaké obtíže mohou mít původ v elektrostresu?

- poruchy koncentrace, bolesti hlavy, slabost, ztráta výkonnosti, únava, snížená schopnost zátěže, poruchy spánku, spánek jen při velké únavě, lehký povrchní spánek, celková slabost, stavy vyčerpání, alergie, poruchy potence, revmatická onemocnění, funkční poruchy CNS, funkční poruchy vegetativního nervového systému, náchylnost k pocení, kolísavý puls, kolísavý krevní tlak, kardiovaskulární poruchy, změny činnosti srdce a cév, změny v krvi.

 

Mikrovlny - genová manipulace elektronickou cestou

V bývalém Sovětském svazu existovaly pro využívání mikrovln tak přísné předpisy, že by tam žádný německý výrobce mikrovlnných trub neměl šanci prodávat své přístroje.

Německý spolkový zdravotní úřad prověřoval 101 mikrovlnných trub, na unikající záření. Téměř u poloviny přístrojů byla až 10násobně překročena přípustná hodnota, která dříve platila v Sovětském svazu, téměř stejné množství přístrojů dosáhlo 20 až 30násobek této normy a některé hodnoty ležely ještě výše.

Jaké účinky mají mikrovlny? 

- poruchy funkcí mozku, patologické změny v mozku, oslabování obranného systému, urychlování růsturakovinných buněk, zvláště u mozkových nádorů, změny chování u lidí i zvířat, změny v kalciovém toku z mozkových buněk (vliv při přenosu informací), genetické změny, deformity, vliv na plodost, potraty.

 

Zdroj: Elektrosmog, autor Wulf-Dietrich Rose